II. Floransa Türk Film Festivali Yapıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Bu yıl ikincisi düzenlenen Floransa Türk Film Festivali’nin açılışı 10 Mart'ta Spazio Alfieri Kültür ve Sanat Merkezinde yapıldı.
Roma Yunus Emre Enstitüsü tarafından bu yıl “Anadolu Öyküleri” temasıyla organize edilen Festivalin açılış filmi ünlü yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun ödüllü filmi “Buğday”dı.

Roma Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Sevim Aktaş açılış konuşmasında, “Bu yıl çağdaş Türk sinemasının başarılı yönetmenlerinin Anadolu temalı ve ulusal ve uluslarası camiada birçok ödül almış filmlerini seçtiklerini söyledi. Buğday’ın en önemli Film Festivallerinden biri olan 2017 Tokyo Uluslarası Film Festivalinde En iyi Film Ödülünü aldığını ve buğday bitkisinin ilk yetiştiği toprakların Anadolu toprakları olması, ayrıca bugün tüm dünyanın temel besini olan buğday hakkında etkili evrensel mesajlar içeren bir film olması nedeniyle Buğday filminin çok önemli olduğuna değindi.”
Festivalde ikinci film olan ve 2014’te Venedik Film Festivali’nde Özel Jüri Ödülü almış olan Sivas filmini takiben her biri bir Anadolu Bölgesinde geçen 7 filmin dışında Yunus Emre Enstitüsünün desteklediği Yönetmen Ertuğrul Karslıoğlu’nun “Mardin ve Matera: Sonsuzluğa Mühürlenen Kentler” belgeseli de gösterimde yer aldı. Açılışta Anadolu mutfağından lezzetler de sinemaseverlere ikram edildi.