Uluslararası Sinema Festivali “Bizim İçin Şampiyon” Film Gösterimi

Yazıcı-dostu sürüm

Roma Yunus Emre Enstitüsü,  İtalyan Dışişleri Bakanlığı Eşleri Derneği ACDMAE iş birliǧi ile “Bizim İçin Şampiyon” filminin gösterimini organize etti.

Türkiye’yi temsilen seçilen “Bizim İçin Şampiyon” filmi, Türkiye’nin at yarışları tarihinde  önemli bir yer tutan Bold Pilot adlı yarış atı ile jokey Halis Karataş’ın hikayesini anlatmaktadır.

Roma’nın en eski sinemalarından biri olan Tiziano Sinemasında  düzenlenen film gösterimi öncesinde konuşan Roma Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Sevim Aktaş, Türklerin atları ilk evcilleştiren halklardan biri olduǧunu ve Türk  kültürü ve tarihinde atların dikkate deǧer  bir yer tuttuǧunu göstermesi açısından “Bizim İçin Şampiyon” filmini seçtiklerini belirtti. Bu özelliğin Türkiye’nin farklı bir yönünü belirtmesi açısından önemli olduǧunu vurguladı ve katılımcılara teşekkür etti.

ACDMAE derneǧi başkanı Lavinia de Nicolò ise Cine Festival programı çerçevesinde Türkiye’yi konuk etmekten memnuniyet duyduǧunu belirterek Roma Yunus Emre Enstitüsüne organizasyon için teşekkür etti.

Bizim İçin Şampiyon Filmi izleyicilerin büyük bir beǧenisini topladı.