9. Cenova Avrupa Çağdaş Film Festivali

Yazıcı-dostu sürüm

Avrupa prömiyerleri üzerine odaklanan ve genç yönetmenlerle yeni dönem filmlerini teşvik etmeyi amaçlayan tek İtalyan film etkinliği olan Cenova Çağdaş Avrupa Film Festivali, 10 -18 Kasım 2018 tarihleri arasında Cenova’da Altrove Tiyatrosu'nda yapıldı.

Cenova Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen "Cenova Şehir Festivali"nin bir parçası olan sinema etkinliği programında 15 ülkeden 25 film orijinal dilde İtalyanca altyazılı olarak gösterildi ve yeni yönetmenlerle söyleşiler yer aldı. Roma Yunus Emre Enstitüsü de etkinliğe Türkiye adına “Bütün Saadetler Mümkündür” filmi ve konuk Yönetmen Selman Kılıçaslan’la katıldı. Film ve yönetmenle söyleşi sinemaseverlerden büyük ilgi gördü.

Festivalin bu yılki “En İyi Film Büyük Jüri Ödülü”nü Yönetmen Jussi Hiltunen’in  “Armotoon  Maa” filmiyle Finlandiya aldı. Genova Üniversitesi öğrencileri ve sinemaseverlerden kurulu ikinci jüri ödülleri ise  “En İyi Film” olarak yönetmen Isa Prahl’ın  “1000 Arten Regen Zu Beschreiben” filmiyle katılan Almanya’ya verildi.