15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Yazıcı-dostu sürüm

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Roma Büyükelçiliği himayesinde İçişleri Bakanlığı Roma Müşavirliği katkıları ile Yunus Emre Enstitüsünün organizasyonu ve ev sahipliğinde gerçekleştirilen bir etkinlikle anıldı.

Etkinliğe başta T.C. Roma Büyükelçisi Ömer Gücük olmak üzere, T.C. Vatikan Büyükelçisi Lütfullah Göktaş, Azerbaycan Büyükelçisi Mahmad Ahmadzada ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Temsilcisi Mustafa Davulcu ile İtalyan kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanı sıra Türk ve İtalyan vatandaşlar katıldı. 15 Temmuz Anma Etkinliği programında Roma Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Sevim Aktaş'ın açılış konuşmasının ardından şehit ve gazilerimize saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından T.C. Roma Büyükelçisi Ömer Gücük bir konuşma yaptı, Gücük konuşmasında darbe girişiminde Türk halkının kararlı mücadelesine vurgu yaparak Türkiye'nin tüm kurumlarıyla yurt içinde ve yurt dışında FETÖ ile mücadeleye devam ettiğini belirtti.

Etkinlik T.C. İletişim Başkanlığı ve TRT'nin darbe girişimini anlatan video gösterimlerinin ardından Türk mutfağından ikramlarla son buldu.