Ünlü Türkolog Profesör Anna Masala’yı Anma Töreni

Yazıcı-dostu sürüm

Roma La Sapienza Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim görevlilerinden Türk Dili ve Edebiyatı Profesörü merhum Prof. Anna Masala yıllar boyu ders yaptığı sınıfında eski ögrencileri ve akademisyenlerin katıldığı bir törenle anıldı.

La Sapienza Üniversitesi Kültür, Tarih ve Dinler Bölümü tarafından organize edilen ve Roma Yunus Emre Enstitüsünün himayedar kurum olarak destek verdiği törende Bölüm Başkanı ve Hıristiyan Tarihi Profesörü Emanuela Prinzivalli, Roma Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Sevim Aktaş ve Prof. Masala’nın eski öğrencilerinden tarihçi Doç. Dr. Fabio Grassi,  Masala’nın akademik çalışmaları, kişiliği ve Türk Kültürüne katkıları konusunda birer konuşma yaptılar.

Roma Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Sevim Aktaş, Prof. Masala’nın özellikle Türk kültürüne olan tutkusu, Türk halk edebiyatı ve folklörüne olan ilgisi ve İtalya’da birçok ilke imza atan araştırma ve yayınlarından bahseden bir sunum yaptı. Aktaş, Türk halkını yakından tanıyan ve Türkiye ile samimi bir gönül bağı olan Anna Masala’ya Türk-İtalyan İlişkilerini kültürel ve bilimsel çalışmalarıyla geliştirdiğinden dolayı şükranlarını sundu.

Anma etkinliği Prof. Masala’nın çalışma arkadaşlarının kendisi hakkında konuşmalarıyla son buldu.