Üçüncü Floransa Türk Film Günleri

Yazıcı-dostu sürüm

Roma Yunus Emre Enstitüsünün T.C. Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteğiyle düzenlediği 3. Floransa Türk Film Günleri 09-10 Aralık tarihlerinde Spazio Alfieri Kültür Merkezinde seyircilerle buluştu. Türk Film Günlerinin açılış filmi ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın Cannes’da Altın Palmiye ödülü alan filmi “Kış Uykusu” oldu.

Programda açış konuşmasını yapan Roma Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Sevim Aktaş,  2017’den beri Floransa’da Spazio Alfieri Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ve artık gelenekselleşen Floransa Türk Film Günlerinin bu yılki üçüncü versiyonu için son dönem  Türk sinemasından önemli filmleri seçtiklerini kaydetti. Aktaş ayrıca; bu yıl ilkini başlattıkları Roma Türk Film Festivali başta olmak üzere önceki yıllarda da İtalya’nın Bologna ve Bari şehirlerinde T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle düzenledikleri Türk Film Günlerinin, Türkiye’nin edebi ve kültürel zenginliğini ve Türk sinemasını tanıtıcı bir rolü olduğunu söyledi.

Floransa Film Günleri’nde Altın Palmiye ödüllü “Kış Uykusu” dışında programda yer alan diğer filmler ise; Süt (Semih Kaplanoğlu), Yol Kenarı (Tayfun Pirselimoğlu), İşe Yarar Şey  (Pelin Esmer), Uzun Hikaye (Osman Sınav) İtalyanca altyazılı olarak ve ücretsiz gösterildi.

Roma Yunus Emre Enstitüsü önümüzdeki yıllarda da Türkiye’nin sosyal ve kültürel özelliklerini sinema aracılığıyla İtalyan sinemaseverlerle buluşturacaktır