Türkiye Üzerine Sohbetler - Türk Mutfağı

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye Üzerine Sohbetler programının bu haftaki konusu Türk Mutfağı oldu. Ünlü İtalyan Şef Claudio Chinali’nin konuk olduğu programda Roma Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Sevim Aktaş Türk Mutfağının en önemli yemeklerinden sokak lezzetlerine kadar konuk şef Chinali ile uzun bir sohbet gerçekleştirdi.

Türkiye’den ve İtalya’dan bir çok izleyicinin katıldığı programda İtalyan Şef Türk mutfağının en önemli özelliklerinden, Türk sofra adabına, yeme-içme alışkanlıklarımızdan Türk pastacılığına kadar Türk mutfağı hakkındaki sorulara  cevap verdi. On yıldan beri Türkiye’de yaşayan ve Türk mutfağını çok iyi tanıyan Şef Chinali Türk ve İtalyan mutfağı arasındaki benzerliklerden ve hemen hemen aynı olan yemek çeşitlerinden de örnekler verdi. Türkiye’nin her bölgesini gezdiğini, başta Antep mutfağı olmak üzere Türkiye’nin bir çok yöresindeki sayısız lezzetleriyle  Türk Mutfağının eşsiz bir zenginliğe sahip olduğunu  belirten Chinali son olarak Sevim Aktaş’ın “ Türk Mutfağını tek bir kelimeyle nasıl tanımlarsınız?” sorusuna “Gökkuşağı” derdim, diye cevap verdi.