Roma'da Kelimenin Kalbi Resim Sergisi

Yazıcı-dostu sürüm

17 Nisan’da  Roma Yunus Emre Enstitüsünde farklı bir resim-kaligrafi sergisi etkinliği gerçekleşti.

Emniyet Müdürü ve Ressam Ahmet Sula’nın kendine özgü tekniğiyle resim ve hat sanatını birlikte kullanarak ürettiği felsefi eserlerinden oluşan serginin açılışını Türkiye’nin Vatikan Büyükelçisi Lütfullah Göktaş yaptı. Açılışta Romalı sanatseverlere hitap eden sanatçı Sula, farklı sanat alanlarını harmanlayarak Türk medeniyetini yansıtmaya çalıştığını kaydetti ve  “En önemli şeyin sanatın kudretini kullanarak insanların kalbine dokunmak olduğunu gördüm. Bu yolun sembolü de Anadolu Erenleri, Yunus Emre Hazretleridir. Tam da benim ilham aldığım büyüklerdendir. Roma, sanat tarihinin şekillendiği bir şehir. Ben de bu sanat şehrine Anadolu irfanını, Yunus Emre Enstitüsün çatısı altında ‘Kelimenin Kalbi’ ile anlatmaya geldim.” dedi.      

Sergiye katılan çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri ve sanatserverler çok yönlü sanatçı Ahmet Sula’nın kaligrafi ve resim sanatını birleştiren ve her biri  sanatçının  kendi yaşam felsefesinden manifestolar içeren  çalışmalarından  ve sergi süresince sanatçının gösterdiği canlı performanstan oldukça etkilendiler.

8’i yurtdışında 40 kişisel sergisi bulunan ve 41. kişisel resim sergisini Roma Yunus Emre Enstitüsünde  açan Sula, üç gün boyunca Romalı sanatseverlere özgün resim tekniği ile yaptığı felsefi eserlerini sunacak ve  bu vesileyle kendi deyimiyle;  Anadolu coğrafyası çocuklarının sanatını ve yeteneğini dünyaya tanıtma çabasına bir yenisini daha ekleyecek.