Roma’da “Kaftanların Dili” Sergisi ve Konferansı

Yazıcı-dostu sürüm

Roma Yunus Emre Enstitüsü tarafından, Ünye Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) iş birliğiyle düzenlenen “Kaftanların Dili” adlı sergi ve konferans, 4 Mayıs’ta Enstitünün konferans salonunda gerçekleştirildi.

Ünye ÇATOM Başkanı Selma Hasdemir’in yönetiminde, Ünyeli kadınların orijinal kumaşların birebir aynısını dokuyup çeşitli tarihi dönemlerde kullanılmış kaftan desenleri ve işlemelerini örnek alarak büyük bir emekle ortaya koydukları minyatür kaftanlar sergisi, Osmanlı İmparatorluğu döneminde vazgeçilmez bir giysi olan kaftanları tanıtmayı amaçlıyor. Serginin yanında Ordu Üniversitesi Öğretim Üyesi Seçkin Evcim de bir konferansla Türk kültürüne has bu özel giysinin tarihçesi ve özellikleri hakkında bilgi verdi.

Etkinliğe; 23-24. Dönem Ordu Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı, Adalet ve Anayasa Komisyonları Eski Üyesi Mustafa Hamarat ile eşi TBMM Hastanesi Başhekim Yardımcısı Nurten Hamarat, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ordu Milletvekili Ergun Taşçı, T.C. Roma Büyükelçisi Murat Salim Esenli, T.C. Vatikan Büyükelçisi Mehmet Paçacı, elçilik mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

Sergi, 18 Mayıs 2017 tarihine kadar Roma Yunus Emre Enstitüsünde ziyaret edilebilecek.