Roma’da “Birleyerek Oluşmak” Kitabının Tanıtımı Yapıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Eski Vatikan Büyükelçisi Prof. Dr. Kenan Gürsoy’un İtalyan Yayınevi Armando Editore tarafından “Crescere Aspirando all’Unità” ismiyle yayınlanan “Birleyerek Oluşmak” kitabının tanıtımı, 22 Kasım’da Roma Yunus Emre Enstitüsü tarafından yapıldı.

Etkinlikte kitabın yazarı Eski Vatikan Büyükelçisi ve İstanbul Aydın Üniversitesi Batı Araştırmaları ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kenan Gürsoy’la birlikte kitabı yayına hazırlayan Ankara Gazi Üniversitesinden Doç. Dr. Fulya Bayraktar, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinden Doç. Dr. Levent Bayraktar, Roma La Sapienza Üniversitesinden Doç. Dr. Fabio Grassi, Felsefe Bölümünden Prof. Lucio Saviani ve kitabın çevirmeni Elettra Ercolino konuşmacı olarak yer aldı.

Etkinliğe ayrıca Roma Büyükelçisi Murat Salim Esenli, Vatikan Büyükelçisi Mehmet Paçacı, Kıbrıs Temsilcisi Oktay Öztürk ile yerli ve yabancı çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda Türk ve İtalyan davetli katıldı.

2016 yılında Elettra Ercolino’nun çevirisiyle çıkan kitap, Prof. Dr. Kenan Gürsoy ile felsefe ve tasavvuf üzerine yapılan sohbetlerden oluşuyor. Eski felsefe geleneğini takip ederek öğrenciler ile hocaları arasında soru-cevap şeklinde gelişen diyaloglarda felsefenin ana temalarından yola çıkılarak felsefe ve tasavvuf düşüncesi arasındaki bağ, varoluşçuluk ekseninde uzun bir sohbet ile ele alınıyor.