Roma Türk Filmleri Haftası

Yazıcı-dostu sürüm

Roma Yunus Emre Enstitüsü tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün destekleriyle 26-28 Kasım 2021 tarihleri arasında “Roma Türk Filmleri Haftası” düzenlendi.

Roma Belediyesine bağlı Casa del Cinema Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, T.C. Roma Büyükelçisi Ömer Gücük, T.C. Vatikan Büyükelçisi Lütfullah Göktaş, KKTC Roma Temsilcisi Mustafa Davulcu, çeşitli ülkelerin diplomatik temsilcilik mensupları ve Romalı sinemaseverler katıldı.

Açılış kokteylinin ardından Roma Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Sevim Aktaş yaptığı konuşmada, ilki 2019 yılında gerçekleştirilen Türk Filmleri Haftası etkinliğini Romalı sinemaseverlerle ikinci defa, özellikle de uzun bir aradan sonra salgın dönemi sonrasında tekrar buluşturmaktan büyük bir memnuniyet duyduǧunu belirtti. Her yıl geleneksel olarak düzenlenecek olan etkinliǧin Türk-İtalyan halklarının daha da yakınlaşmasına katkıda bulunacağını, Türk sinemasının birbirinden güzel bu çaǧdaş yapıtlarını İtalyan ve yabancı katılımcılarla paylaşmaktan mutluluk duyduǧunu ifade etti.

Türk Film Haftasında ilk olarak Antalya Altın Portakal Film Festivali, ulusal ve uluslararası alanlarda çok sayıda ödül alan “Omar ve Biz” adlı yapıt sinemaseverlerin beğenisine sunuldu.

Türkiye’nin sinema birikimini dünya ile paylaşan faaliyet kapsamında “Aile Arasında”, “Tamam Mıyız?”, “Bizim İçin Şampiyon”, “Ekşi Elmalar” ve “7.Koğuştaki Mucize” olmak üzere 6 Türk filmi sinemaseverlerle buluştu.