Kadın, Saǧlık ve Estetik

Yazıcı-dostu sürüm
8 Mart Dünya Kadınlar Günü Roma Yunus Enstitüsünde “Kadın, Saǧlık ve Estetik” konulu bir sergi ve konferans ile kutlandı.
 
Patolog Doktor Vittoria Lombardo’nun bilim ve sanatı birleştirdiǧi fotoǧraf çalışmalarından oluşan serginin yanı sıra tıp, sanat ve estetik alanlarında uzmanların katılımıyla bir de konferans düzenlendi. Konferansın açış konuşmasını yapan Enstitü Koordinatörü Sevim Aktaş, “Türkiye Tarihindeki Önemli Kadın Şahsiyetler ve Türk Kültüründe Kadın” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Doktor Vittoria Lombardo ile devam eden konferans bilimsel araştırmalarında keşfettiǧi ve fotoǧraf çalışmalarında ortaya koyduǧu hücrelerin şekillerinin yol açtıǧı hastalıklar ve bu çalışmaların kadın saǧlıǧı için riskli olabilecek durumların erken teşhisinde ne kadar faydalı olabileceǧinden bahsetti.
 
Program konuklarından Ruota Internazionale Derneǧi Başkanı Anna Maria Pollak ise özellikle gelişmekte olan ülkelerde kadınlara ve çocuklara yaptıkları yardımların önemini örneklerle açıkladı.
 
Konferansa katılan bilim alanında saygıdeǧer isimler olan Prof. Massimo Papi, Prof. Vincenza Ferrara, Prof. Anadela Serra Visconti ise “tarih boyunca saǧlık ve güzellik açısından kadın teni, tıpta ikonografi dili, güzellik ve uzun hayatın sırları vb. “ bir birinden ilginç konularla konukların büyük beǧenisini topladılar.
 
 Programa son olarak ünlü sanat tarihçisi Prof. Vittorio De Bonis “Doǧu ve Batı Arasında Sanat” konulu farklı ve özgün konuşmasıyla konferansa renk kattı.
 
8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliǧine çok sayıda davetlinin yanı sıra, T.C. Vatikan Büyükelçisi Lütfullah Göktaş ve T.C. Roma Büyükelçiliǧi Birinci Müsteşarı Elvan Hacıefendioǧlu da katıldı.