İslam ve İbadet Resim Sergisi

Yazıcı-dostu sürüm

09 Mayıs 2019 tarihinde Roma Yunus Emre Enstitüsünün organize ettiği ünlü ressam Luigi Ballarin’in “İslam ve İbadet” adlı sergisinin açılışı yapıldı.

Uzun yıllar Roma’da ikamet etmesinin ardından İstanbul’a taşınmış Venedikli ressam, üç şehirde de resim çalışmalarına kişisel sergileri ve çeşitli sanat etkinliklerine katılarak devam ediyor.

Luigi Ballarin uzun yıllardır İslam dünyasına merak ve ilgiyle bakan, bu dünyaya yolculukları ve özellikle Türkiye’de kalma süreleri boyunca sürekli gözlem yapan,  bunları içselleştirerek üzerinde düşünen bir sanatçı olarak bu defa İbadet/Dua temasını işlediği sergisinde camiler, semazenler, toplu namazlar, seccade, tesbih gibi İslamda ibadeti temsil eden eserlerini sunuyor.  

Sergi açılışını yapan T.C. Vatikan Büyükelçisi Lütfullah Göktaş konuşmasında, serginin Müslümanlar için kutsal Ramazan ayına denk gelmesinin oldukça anlamlı olduğunu, tüm dinlerin ortak temel unsurlarından olan ibadetin insanın maneviyatını güçlü kılan ve insanlık sevgisini pekiştiren bir olgu olduğunu belirtti. Büyükelçi Göktaş, sergiyi organize eden Roma Yunus Emre Enstitüsüne, sanatçı Luigi Ballarin’e ve tüm konuklara teşekkür etti.

Sergiye, Kamboçya Büyükelçisi ve Kraliyet Mensubu Prens Ravvivadhanna Monipong Sisowath, Afganistan Kraliyet ailesinden ve Avrupa Kültür Elçisi Prenses India d’Afganistan, San Marino Büyükelçisi Giorgio Girelli, çok sayıda konuk ve sanatsever katıldı. Serginin açılışında ünlü sanat eleştirmeni Luigi Salerno da Sanatçı Luigi Ballarin ve eserleri hakkında bilgi vererek “İslam ve İbadet” Sergisi’ne özel değerlendirmelerde bulundu.

Sergi Türk mutfağından oluşan lezzetlerin sunulduğu iftar ile son buldu.

Luigi Ballarin’in “İslam ve İbadet” sergisi 09-26 Mayıs tarihlerinde ziyaretçilere açık olacak.