“Dervişler” Heykel Sergisi Roma’da

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü Roma Türk Kültür Merkezinde 3 Aralık 2014 tarihinde heykel sanatçısı Giovanni Casellato'nun “Dervişler” adlı sergisi açıldı. Yunus Emre Enstitüsü Roma Türk Kültür Merkezi'nin organize ettiği sergi, sufizmin birleştirici gücüyle İtalyan ve Türk halkları arasındaki barış ve dostluk bağlarını sanatın çatısı altında bir araya getirmeyi amaçlıyor.

Giovanni Casellato'nun gözünden sufizm ve semanın ifadesini yansıtan eserler, çeşitli semazen ve sembolik dini figürler ile metal uçurtmalar ve panolardan oluşuyor. Mimarlık eğitimi almış olan sanatçı, heykellerinin temel malzemesi olarak demir kullanıyor ve çalışmalarını Treviso'ya bağlı Maser'de bulunan atölyesinde gerçekleştiriyor. Sufizme büyük ilgi duyan ve bu felsefeyi sanatına yansıtmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyleyen sanatçı Türkiye ve Türk kültürüne hayran olduğunu dile getirdi. 

Sergi açılışına Vatikan Büyükelçisi Mehmet Paçacı’nın yanı sıra çok sayıda ziyaretçi de katıldı. Türk geleneğinin ve kültürünün bir parçası olan tasavvufu, sema dansını ve semazenleri konu alan  "Dervişler" sergisi 10 Ocak 2014 tarihine kadar Yunus Emre Roma Türk Kültür Merkezinin tarihi binası Lancellotti Sarayında ziyaretçilere açık olacak.