Roma’da “Bakıştan Görüntüye” Resim Heykel ve Çizim Sergisi Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Roma Yunus Emre Enstitüsü, 18 Mayıs 2016 tarihinde ünlü İtalyan ressam, heykeltıraş ve şair Domingo Notaro’nun “Bakıştan Görüntüye“ isimli sergisinin açılışına ev sahipliği yaptı.

Açılış törenine Eski Calabria Bölge Başkanı ve Montalcini Vakfı Başkanı Prof. Giuseppe Nistico, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) İtalya Başkanı Prof. Carlo Guaraldo, İtalya’nın Emekli Türkiye Büyükelçisi Carlo Marsili, İtalya’nın Eski İrlanda Büyükelçisi Lucio Alberto Savoia, Kamboçya Prensi Sisowath Ravivadhana Monipong, Cumhurbaşkanlığı Basın Müşaviri Antonella Pacetti ve Cumhurbaşkanlığı Eski Askeri Müşaviri Rolando Mosca Moschini, Fruili Venezia Giulia Bölgesi Temsilcisi Massimiliano Crociani, Paris Maillol Müzesi Müdürü Patrizia Nitti, çeşitli elçiliklerden temsilciler ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Bakıştan Görüntüye” isimli sergi, Domingo Notaro’nun uzun ve başarılı sanat hayatının en önemli çalışmalarından oluşuyor. Sanatçının “bakmak” ve “görmek” arasındaki derin ilişkiye temas ettiği ve bir kısmını Anadolu Medeniyetleri Müzesinden esinlenerek gerçekleştirdiği bu çalışmalarında ayrıca; bilimin felsefeye, sanata, renklere, heykele ve çizgilere yansımasına şahit oluyoruz.

Sergi, 5 Haziran 2016 tarihinde kadar (saat 09:00-18:00 saatleri arasında) Roma Yunus Emre Enstitüsünde ziyarete açık olacak.